Tuesday, May 17, 2011

Hala Tuju Kami

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Alhamdulillah, dapat juga update blog ini tentang hala tuju kami. :)
Tiada seorang pun antara kami yang akan menjejaki medan perjuangan yang sama.
Itulah tujuan post kali ini dibuat.
Untuk menceritakan medan perjuangan yang bakal kami jejaki. 
untuk pengetahuan, muslimstudent118 yang update post ini. 
Jadi kalau ada luahan tu, sememangnya luahan itu lahir dari hati sanubari ana.

Baik, bismillah..

Thaiyibah binti Hamdan @ thaiyibah

MARA- Perubatan Timur Tengah
twinning uniKL - JUST
bakal doktor insyaAllah :)

---

Nur Azlyn binti Ahmad Fauzi @ azlynfauzi
-azlyn ke-2 dari kanan. gamba dia ni paling susah nk cari.. hehe-


Setakat ni, dia nak buat asasi perubatan di UIAM
tapi dia dapat tawaran :
MARA- Perubatan 
Twinning AUCMS - Ireland
kalau ada perubahan akan diupdate lg insyaAllah.

bakal doktor insyaAllah

---

Nur 'Afifah binti Md Akhir @ nua'f


Sama ada ke UPM atau Jepun
Sedang menunggu keputusan prog twinning ke Jepun
Bawah Yayasan Pelajaran MARA
bakal doktor / Ar / Ir (katenye tengok mane rezeki Allah bagi.. :D)

---

Nur Fatihah binti Syukri @ ummufatihah

sedang menunggu keputusan Maktab Perguruan
sama ada ke maktab atau Matrikulasi Selangor
insyaAllah,bakal ustazah ni

---

Nurul A'qilah binti Hasmizi @ muslimstudent118

Kolej Matrikulasi Melaka
Bidang-Sains
insyaAllah bakal doktor juga.
cuma jalan panjang sikit.

ok, itulah sedikit info tentang kami~
:D
Wassalam

4 comments:

azlynfauzi said...

Kenape mcm nak nanges je tgk post ni? T_T

muslimstudent118 said...

ana pun rase cam nk nanges..
mungkin sbb destinasi dunia kta lps ni xsama.. huhu.. (lg la sedih ayat mcm ni..)
:(

zakiyyah said...

assalamualaikum...
firstly tahniah semuanya... :)

to Thaiyibah binti Hamdan
boleh x awk terangkan program twining unikl-just under tajaan mara...

sy apply actuarial scn tp mara offer perubatan timur tengah seperti awk.. :)

terima kasih :D

thaiyibah said...

waalaikumussalam..

Zakiyyaaaah, salam perkenalan :D

hurm, awk same mcm kawan kitorg, dia apply actuarial scn tp dpt offer sama mcm kte hehe.

ok, back to soalan,

apa yg kte faham lah kan,
kte2 kan masuk 17 julai nanti kan. kte masuk ni, terus 1st year, takde foundation. maknanya, terus belaja subjek medik 1st year.

then, 2nd year tahun depan (dlm bulan 9 cmtu) baru kte fly pegi jordan, sambung 2nd year sampai habis 6 tahun. mcm tu la lebih kurg.

harap membantu :D

Post a Comment